Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Μήπως ξέρεις από βέσπα;


Οι παλιότεροι θα θυμούνται τον Θανάση Βέγγο πάνω σε μια βέσπα να ρωτάει όσους συναντούσε στο δρόμο μήπως ξέραν από βέσπα για να σταματήσει… 

Κάπως έτσι φαίνονται όσοι ασχολούνται από υπεύθυνες θέσεις και όσοι ψελλίζουν προτάσεις για τάχα σωτηρία της χώρας, κλείσιμο της αξιολόγησης, έξοδο στις αγορές, όρθια κοινωνία, νομίσματα, αναβάθμιση της χώρας, αδέσμευτη εξωτερική πολιτική. 
Κι αν ο Βέγγος έβγαζε γέλιο και τον αγαπούσε ο κόσμος, τώρα όλοι αυτοί που κάνουν τους υπεύθυνους και οδηγούν τη χώρα στα βράχια, υπερηφανευόμενοι μάλιστα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε διάφορα αφεντικά –για το καλό μας πάντα- δεν βγάζουν καθόλου γέλιο, αλλά απόγνωση στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Απόγνωση και αβέβαιο αύριο για τα την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Η ακρίβεια καλπάζει, η ανεργία κολλημένη στην πρώτη θέση ολόκληρης της Ευρώπης στο 27%, τους φόρους να πέφτουν σαν το χαλάζι στα κεφάλια των πολιτών, λεφτά να μην υπάρχουν, να μην βλέπει κανείς κανένα φως από πουθενά. Τα μέτρα είτε συμφωνίας, είτε απόρριψής μας θα σημαίνουν μεγαλύτερη εσωτερική υποτίμηση και υφαρπαγή περιουσίας κινητής και ακίνητης, δημόσιας και ιδιωτικής. Το παράδοξο είναι πως από αυτήν την καταστροφή κάποιοι θα βγάλουν τεράστια κέρδη. Τζογάρεται μια ολόκληρη χώρα και οι αετονύχηδες καραδοκούν.