Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μήπως… πρώτη φορά Φασιστερά;


Πρώτο κόμμα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στο Ωραιόκαστρο; Τι ρατσιστές και πούτσες μπλε… Απλώς τρώνε με χρυσά κουτάλια οι ΜΚΟ του Τσίπρα το χρήμα κι οι «πρόσφυγες» εξαθλιωμένοι…

Βγάλανε μία ηλίθια ανακοίνωση ένας σύλλογος γονέων, κάνεις επανάσταση… Από το Facebook πάντα...

Πρώτο κόμμα στο Δήμο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον όλοι οι ψηφοφόροι του είναι άτεκνοι… Ή ίσως, κατάλαβαν ότι η μάσα των κονδυλίων για τους «πρόσφυγες»γίνεται στας Αθήνας και γι’ αυτούς η λάντζα της «φιλοξενίας»…

Xristoforos Triantafillos II

Συναντάς μετανάστες ζητιάνους αδιαφορείς…
Συναντάς μετανάστες που πουλάνε στα φανάρια φορτιστές και άλλες παπαριές αδιαφορείς. 
Συναντάς το σκλαβοπάζαρο στον Λακιώτη στο Ιλιον και πάλι αδιαφορείς…
Συναντάς μετανάστες που παίρνουν το 1/4 από αυτά που παίρνεις εσύ αλλά και πάλι αδιαφορείς…. 
Βγάλανε μία ηλίθια ανακοίνωση ένας σύλλογος γονέων κάνεις επανάσταση… Από το Facebook πάντα… 
Ζήτω η Ελληνική Επαναστατική Αντικαπιταλιστική Αριστερά ρε!!!

***

Έχει πλάκα να κλαίγονται για τους πρόσφυγες αυτοί που παραμένουν τιμητές των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που οδήγησαν τους πρόσφυγες στον ξεριζωμό…

Κυριάκος Κυριακόπουλος

Το Ωραιόκαστρο ενοχοποιείται και οι κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζονται ως τέρατα… Ο Φίλης δεν κατανοεί τις αντιδράσεις του πληθυσμού (ενώ όλα τα υπόλοιπα τα έχει κατανοήσει)…

Η Κρήτη μετατρέπεται σε γκρίζα ζώνη με τη μεταφορά "προσφύγων".


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Η Κρήτη, εκτός από αβύθιστο αεροπλανοφόρο για τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Ισραήλ, μετατρέπεται και σε περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας (γκρίζα ζώνη) μετά την απόφαση για την μεταφορά τουλάχιστον 2.000 "προσφύγων" στο νησί. Αυτή την εγκληματική απόφαση υιοθέτησαν χθες οι δήμαρχοι της Κρήτης μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

Στην απόφαση αυτή πρωτοστάτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης. Στην απόφαση αυτή αντιτάχθηκαν μόνο δύο δήμαρχοι, Σφακίων και Αποκορώνου. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από Ηράκλειο και Λασίθι (Ηγουμενίδης, Βαρδάκης, Θραψανιώτης), αλλά και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Συντυχάκης, που όλοι τους σιγοντάρισαν προκειμένου να υιοθετηθεί αυτή η εγκληματική για το νησί απόφαση.
Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι βουλευτές της ΝΔ με πρόφαση ότι δεν θα παρευρισκόταν ο υπουργός Μουζάλας. Ο τσακωμός των κομμάτων, ως συνήθως, δεν αφορά σ' αυτήν καθαυτή την απόφαση, αλλά στον τρόπο διαχείρισης, στο αν υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση κι άλλα παρόμοια. Η ουσία βρίσκεται σε μικροκομματικούς υπολογισμούς και στον τρόπο μοιράσματος των κονδυλίων που τυχόν συνοδεύουν τους "πρόσφυγες" ανάμεσα στα κόμματα. Για το νησί και τους κατοίκους του δεν τους καίγεται καρφί.
Γι' αυτό και στο βασικό, δηλαδή στη μεταφορά και εγκατάσταση των "προσφύγων", συμφωνούν άπαντες. Μηδενός εξαιρουμένου. Τσακώνονται μόνο και ως συνήθως για το πώς θα μοιραστεί το μπαξίσι.

Το επόμενο βήμα: "αποποίηση" αξιοπρέπειας!!!


Χαρίζονται χιλιάδες ακίνητα - Οι πολίτες αποποιούνται τις κληρονομιές

Κίνημα «δεν κληρονομώ» έχει πάρει διαστάσεις τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα καθώς χιλιάδες πολίτες δεν θέλουν να κατέχουν ακίνητο υπό το βάρος της υπερφορολόγησης.

Οπως αποκαλύπτει το Εθνος, πριν το 2000 η αποποίηση κληρονομίας ήταν σπάνιο φαινόμενο, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα ακίνητα. Πλέον τείνει να γίνει κανόνας, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός του ΕΝΦΙΑ και των άλλων φόρων οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης θα κληθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα να πληρώσει περίπου 1.000 ευρώ το... κομμάτι ανεξάρτητα απ' την αξία.

Τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κατακλύζονται καθημερινά από ανθρώπους που πάνε να καταθέσουν αίτηση αποποίησης κληρονομιάς και ουσιαστικά να... χαρίσουν στο κράτος το ακίνητό τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” στην Αττική κατατίθενται περίπου 200 αιτήσεις την εβδομάδα, γεγονός που μεταφράζεται σε 10.000 με 12.000 το χρόνο. Στη Θεσσαλονίκη μιλάμε για περίπου 5.000 ακίνητα και περισσότερα από 1.600 στην Πάτρα. 
Πριν από μόλις τρία χρόνια και με την αύξηση των φόρων και την ταυτόχρονη επιβολή ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που οι πολίτες δεν δέχονταν να κληρονομήσουν ήταν σχεδόν τα μισό, η συνέχιση της κρίσης και η αύξηση των φόρων σε όλα τα επίπεδα διπλασίασε τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς.