Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Πόσο διαφέρει η Ελλάδα από την Ζιμπάμπουε;


Φαντάζομαι ότι θα θυμάστε τον πανικό που προσπάθησαν να σπείρουν στον απλό κόσμο οι θιασώτες του ευρώ στις παραμονές του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. 
"Θα καταντήσουμε Ζιμπάμπουε..."!, έλεγαν και ξαναέλεγαν. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστησε ολόκληρη παράσταση στα προσφιλή μέσα μαζικής αποβλάκωσης εμφανίζοντας στις οθόνες των ανυποψίαστων θεατών χαρτονομίσματα του δολαρίου της Ζιμπάμπουε ονομαστικής αξίας τρισεκατομμυρίων.

Στις 17 Αυγούστου οι δυνάμεις καταστολής της Ζιμπάμπουε διέλυσαν βίαια τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων για την εισαγωγή ενός «υποκατάστατου νομίσματος» για την αντιμετώπιση της κρίσης ρευστότητας. Η κεντρική τράπεζα της Ζιμπάμπουε έχει ανακοινώσει ότι από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να εκδίδει μια ειδική υποσχετική (bond note) έναντι του δικού της νομίσματος. Η υποσχετική αυτή θα είναι σε αξίες $ 2, $ 5, $ 10 και $ 20.

Η υποσχετική αυτή είναι κάτι ανάλογο με το IOU, ή σκριπ, που ετοίμαζαν να εισάγουν στην ελληνική οικονομία οι Βαρουφάκης και Σία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είναι το "εναλλακτικό νόμισμα" που πρεσβεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας. Είναι κάτι ανάλογο με το σχέδιο Σόιμπλε και παπαγαλίζουν αρκετοί σήμερα δήθεν αντιμνημονιακοί.

Ο Δούρειος Ίππος του Σόρος στην Ελλάδα. Έργα και ημέρες των πρακτόρων της Open Society Foundations


Σημείωση του μεταφραστή: Όλα τα αναφερόμενα στα έγγραφα ονοματεπώνυμα προσώπων έχουν αφεθεί με την αρχική γραφή τους στην αγγλική γλώσσα.

Υπόμνημα από τα αρχεία DC LEAKS δείχνει ότι ο Σόρος δούλεψε για να ωθήσει την Ελλάδα να υποστηρίξει το πραξικόπημα στην Ουκρανία και να παρουσιάσει τη Ρωσία σαν εχθρό

του ALEX CHRISTOFOROU, Μετάφραση ο Γιώργος του Κλικ

Αρχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι ο George Soros είχε δραστηριοποιηθεί στο να διαμορφώνει τον χάρτη των ελληνικών media με γενναιόδωρες επιχορηγήσεις έτσι ώστε να προωθήσει περισσότερο το ουκρανικό πραξικόπημα.

Την περασμένη εβδομάδα αναφέραμε σχετικά με τα DC Leaks hack των περισσότερων από 2,500 αρχείων που δείχνουν το πως ο George Soros και οι ΜΚΟ του επηρεάζουν τους ηγέτες στον κόσμο, καθοδηγούν την εξωτερική πολιτική και βοηθάνε να δημιουργούνται ταραχές σε κυρίαρχα έθνη που πολλές φορές οδηγούν στο χάος και στον εμφύλιο πόλεμο.

Μια χώρα στην οποία επικεντρώθηκε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του George Soros και των ΜΚΟ του είναι η Ουκρανία.

Είναι πλέον κοινή αποδοχή ότι ο Soros ήταν βαθιά ανακατωμένος με τις διαμαρτυρίες της Maidan το...
2014 και στο βίαιο πραξικόπημα που στο όνομα των “αξιών της ΕΕ” ανέτρεψε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Αυτό που είναι πιο ανησυχητικό όπως αποκαλύπτεται από το DC Leaks hack, είναι το πως ο Soros και το δίκτυο του των “μη κερδοσκοπικών οργανώσεων” μεθόδευσαν όχι μόνο την αποδοχή από τα κράτη μέλη της ΕΕ της αφήγησης του για την ουκρανική “Maidan”, αλλά επίσης την αποκήρυξη κάθε δεσμού και στήριξης τους προς την Ρωσία.

Τα αρχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι ο George Soros ήταν ενεργός στο να διαμορφώνει τον χάρτη των ελληνικών media με γενναιόδωρες επιχορηγήσεις, έτσι ώστε να προωθήσει περισσότερο το ουκρανικό πραξικόπημα, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσε τις βαθιές τσέπες του για να στρέψει τα ελληνικά media εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε κάτι που μπορεί μόνο να περιγραφεί σαν μια καλά χρηματοδοτούμενη και ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης.

Πράκτορες του Ερντογάν απειλούν μουσουλμάνους από τη Θράκη έως τη Γερμανία!


Μπορεί η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας να έχει απομακρυνθεί από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για το που οδεύει η Τουρκία, όμως η δραστηριοποίηση δικτύων πρακτόρων που σχετίζονται με την εξάπλωση των ερευνών της Τουρκίας για την ανεύρεση είτε προσώπων του δικτύου Γκιουλέν, είτε διαφυγόντων από την Τουρκία στρατιωτικών, δημοσίων υπαλλήλων, δικαστικών και διπλωματών, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την ανοχή των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Τουρκία του ημιπαράφρονα Ερντογάν.

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Κι ενώ αυτή η ανοχή γίνεται οριακά κατανοητή (τουλάχιστον για την Γερμανία, της οποίας οι ιστορικοί δεσμοί, τα οικονομικά αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την Τουρκία), εύλογες απορίες δημιουργούνται για την ανοχή -η οποία αγγίζει τα όρια της συνενοχής- που επιδεικνύει η ελληνική συγκυβέρνηση των Τσίπρα - Καμμένου, στην εντοτότατη παρουσία και δραστηριότητα που αναπτύσσεται από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και άλλες παρακρατικές ομάδες που έχουν αναπτυχθεί ή ήδη λειτουργούσαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θράκη.

Η κινητικότητα που αφορά ιδιωτικά αυτοκίνητα και η οποία παρατηρείται με ιδιαίτερη αύξηση στην Θράκη, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, προβληματίζει ιδιαίτερα όλους εκείνους που ασχολούνται σε σοβαρή βάση με το θέμα της γενικότερης ή ειδικότερης τουρκικής παρουσίας στην ακριτική Θράκη (και όχι μόνο). Έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι καταγραφές οχημάτων και προσώπων, τούρκων τουριστών, που κινούνται είτε σε περιοχές του νομού Ροδόπης που χαρακτηρίζονται ως ζώνες υψηλής διείσδυσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, είτε κυρίως στα ορεινά του νομού Ξάνθης, και δημιουργούν ανησυχία τόσο στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες όσο και σε κατοίκους των περιοχών αυτών. Αξίζει να σημειωθεί πως νυχτερινές "περιοδείες" του αυτοκινήτου (τύπου βαν) του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δημιουργούν επίσης εύλογα ερωτήματα, αφού κάτι τέτοιο συνηθίζεται να γίνεται μόνο τις τελευταίες ημέρες πριν από εκλογές στην Ελλάδα.