Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Αν "έφαγαν" τα λεφτά των Σύριων... ειλικρινά συγνώμη κε Μάρδα!!!


Αν επιβεβαιωθούν τα παρακάτω, οφείλουμε ειλικρινά μία συγνώμη στον κ. Μάρδα για το δημοσίευμά μας "Λίγο πιό "Μαρδάκας..." πεθαίνεις!!!που αφορούσε δηλώσεις του περί "προσφύγων επενδυτών"!!!
Μάλλον κάτι παραπάνω ήξερε ο κ. Μάρδας!!!
Ακούστε το ηχητικό:




[Το ηχητικό είναι απο την εκπομπή "Στο μικρόφωνο" με τον Δημ. Καζάκη στο διαδικτυακό ριδιόφωνο του Ε.ΠΑ.Μ. e-roi.gr, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016]
Τί απαντάτε κ. Μάρδα;;;

Δεν έχουμε πλέον κράτος...Έχουμε όμως Μ.Κ.Ο.!!!


Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τη χρηματοδότηση του προσφυγικού...

Υπογράφτηκαν την Τρίτη τα πρώτα συμβόλαια για 83 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που χορηγεί η ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε οκτώ ΜΚΟ και όχι απευθείας στην ελληνική κυβέρνηση. Τα 83 εκατ. ευρώ είναι μέρος των 700 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στην Ελλάδα από τον νέο μηχανισμό βοήθειας έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, που δίνεται πρώτη φορά σε κράτος-μέλος _ 300 εκατ. φέτος, 200 εκατ. το 2017 και 200 εκατ. το 2018.

Οι ΜΚΟ που θα λάβουν αυτά τα πρώτα 83 εκατ. ευρώ και που θα τα διαθέσουν μέσω τοπικών ΜΚΟ για την σίτιση, στέγαση, ιατρική περίθαλψη, εκπαίδευση και προστασία των προσφύγων επελέγησαν μεταξύ 13 που υπέβαλαν προτάσεις και είναι οι εξής: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (ελληνικό τμήμα), Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ελληνικό τμήμα των Γιατρών του Κόσμου, Συμβούλιο Προσφύγων της Δανίας, OXFAM, Save the Children, ASB Federal Association, International Rescue Committee Hellas.

Ρωσία, η μάχη των μαχών


Toυ Αλέξη Ζακυνθινού
[ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ]
Ο πρόεδρος Putin σχεδιάζει να εθνικοποιήσει την κεντρική του τράπεζα, η οποία ελέγχεται από τους Rothschild και τη Fed, αφού λήξει το συμβόλαιο της τέλη του 2016 – γεγονός που επεξηγεί καλύτερα τις δυτικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα.
«Η κεντρική μας τράπεζα, η οποία είναι εχθρός μας, βρίσκεται στο δρόμο να καταστρέψει την οικονομία της χώρας μας – επειδή ακολουθεί εντολές από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο. Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε μία κλασσική οικονομία, στην εθνικοποίηση του ρουβλίου και στο τέλος του καθεστώτος των συναλλαγματικών αποθεμάτων – στο «De-offshoring», όπως το αποκαλεί ο πρόεδρος Putin.
Όταν εθνικοποιηθούν το ρούβλι και η κεντρική τράπεζα, τότε οι ρωσικές εταιρείες θα έχουν όσα χρήματα χρειάζονται» (Jewgeni Fjodorow, πρόεδρος της επιτροπής οικονομικής πολιτικής του ρωσικού Κοινοβουλίου –πηγή).
.Ανάλυση
Πριν από δύο περίπου χρόνια, μετά το δυτικό πραξικόπημα στην Ουκρανία (άρθρο), το οποίο στη συνέχεια, το 2015, οδήγησε στην επιβολή του δόγματος του σοκ από το ΔΝΤ στη δύστυχη χώρα (ανάλυση), η Ρωσία εισέβαλλε βίαια στην Κριμαία – ενώ κλιμακώθηκαν οι εχθροπραξίες στα ανατολικά της χώρας.
Αντιδρώντας τότε η Δύση στα γεγονότα αυτά, επέβαλλε αυστηρές οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις στη Ρωσία,με στόχο την αποχώρηση της από την Κριμαία, καθώς επίσης τη στήριξη των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας – ενώ παράλληλα δρομολόγησε έναν ανηλεή χρηματοπιστωτικό πόλεμο εναντίον του προέδρου Putin, σκοπεύοντας να τον ανατρέψει με την πρόκληση εσωτερικών αναταραχών και εξεγέρσεων, οι οποίες θα αποσταθεροποιούσαν τη Ρωσία.