Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ.:Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου 1940-2015

Ανακοίνωση

28 Οκτωβρίου 1940 - 2015

Το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις δυνάμεις του άξονα το 1940, ήταν η πρώτη ουσιαστική και  σθεναρή αντίσταση στην «πολεμική επίθεση» του φασισμού και η πρώτη νίκη ενάντια στο  όραμα της Ενωμένης Ευρώπης του ναζισμού, του βιομηχανικού και χρηματιστικού κεφαλαίου που τους  χρηματοδοτούσε.

Υπό  την φασιστική δικτατορία του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, και μετά το “alors, c’est la querre” (λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος) του ομοϊδεάτη των Ιταλών δικτάτορα Μεταξά,  ο ελληνικός λαός κάνοντας πράξη την παλλαϊκή ενότητα, βροντοφώναξε το ΟΧΙ στα βουνά της Πίνδου, γράφοντας το έπος του ’40, ενάντια σε κάθε λογική που τον ήθελε να παραδίδεται.  Το έπος,  που συνεχίστηκε με την Εθνική Αντίσταση και την αγωνιστική ενότητα του λαού μας  κατά την κατοχή.

Σήμερα, στη νέα ιδιότυπη οικονομική κατοχή που βιώνει ο τόπος, ο λαός μας εκφράστηκε με καθολική υπεροχή κατοχυρώνοντας το νέο «ΟΧΙ», ενάντια στην επέλαση του νεοφασισμού όπως και πάλι αυτός γιγαντώνεται πίσω από την «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση,  τις οδηγίες της Γερμανικής κυβέρνησης και του χρηματιστικού κεφαλαίου που αυτή εξυπηρετεί. Και ένας άλλος Μεταξάς, ο κ. Τσίπρας σήμερα, να ψελλίζει το ίδιο δειλό όχι όπως και τότε, αλλά με περίσσιο θράσος να το προδίδει την αμέσως επόμενη στιγμή, κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο ίδιος ο Μεταξάς.

Η κατοικία είναι δικαίωμα


Κείμενο για συλλογή υπογραφών

Η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
STOP ΣΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Α. ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ

1. Η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας του ν.4224/2013 (ΦΕΚ 2219, 15/10/2015) ενεργοποιεί την απαίτηση των τραπεζών προς τους δανειολήπτες για συμμόρφωση προς τους κανόνες εξόφλησης των οφειλών τους, επί ποινή υφαρπαγής περιουσιακών τους στοιχείων, ακόμα και της προστατευόμενης μέχρι πρότινος, σε ορισμένες περιπτώσεις, πρώτης κατοικίας.
Σύμφωνα με στοιχεία, περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο είναι οι καθυστερούμενες, πάνω από 1 μήνα, οφειλές προς τις τράπεζες από μικρά επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες (300.000 περίπου δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, 700.000 περίπου δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων, 500.000 οφειλές πιστωτικών καρτών και 100.000 περίπου δανειολήπτες μικρών επιχειρηματικών δανείων). Εν ολίγοις, η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών τάξεων χρωστά και πολλοί δεν μπορούν λόγω φτωχοποίησης να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, ακόμη και αν αυτά ρυθμιστούν. 

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο Κώδικα Δεοντολογίας δίδεται προθεσμία 6 μηνών στους υπερήμερους οφειλέτες προκειμένου να ενταχθούν στις διαδικασίες, να συνεργαστούν με τις Τράπεζες και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.

Η Γαλλία αναλαμβάνει την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, τους φόρους και τις ιδιωτικοποιήσεις-το πλήρες κείμενο


Του Νίκου Ρούσση 

Υπό Γαλλική κηδεμονία, βρίκεται από σήμερα η Ελλάδα μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε χθες. Με τη συμφωνία αυτή η Γαλλία αναλαμβάνει τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την ελληνική δημόσια διοίκηση, το φορολογικό σύστημα και τις ιδιωτικοποίησεις. Ο ρόλος της θα είναι να σχεδιάσει τις μεταρρυθμίσεις και να συμμετέχει στην υλοποίηση τους, προσφέροντας τεχνογνωσία και εκπαίδευση στους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και μέσω της αποστολής μόνιμων Γάλλων τεχνοκρατών αλλά και άλλων που θα επισκέπτονται τακτικά την Αθήνα.

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και εκ μέρους της Γαλλικής ο Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η συμφωνία μεταξύ άλλων προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με μετακινήσεις υπαλλήλων, σύνδεση αμοιβής και αποτελεσματικότητας για τα υψηλόβαθμα στελέχη, αλλαγή των μισθών και των μη μισθολογικών παροχών των δημοσίων υπαλλήλων, διαφάνεια στις υπουργικές αποφάσεις και στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων και άμεση πρόσβαση των πολιτών στα φορολογικά τους στοιχεία.

Προβλέπει επίσης την παροχή τεχνογνωσίας για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, την σύλληψη της μεγάλης φοροδιαφυγής, την πραγματοποίηση των φορολογικών ελέγχων.

Dmitri Shostakovich:8th symphony (Leningrad)-3rd mov.(allegro non troppo)

Η αρκούδα και ο δράκος


Του Αλέξη Ζακυνθινού

Μία συνδυασμένη οικονομική επίθεση της Ρωσίας με την Κίνα, εναντίον των Η.Π.Α., θα έθετε τέλος στην αμερικανική ηγεμονία – ενώ η υπερδύναμη δεν θα είχε πλέον τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει έναν πυρηνικό πόλεμο, κατά του V. Putin
*Αρχείο – συλλογή διαχρονικών και εκπαιδευτικών αναλύσεων

«Οι Η.Π.Α., από την εποχή της κυβέρνησης του G. Bush, προετοιμάζονται για έναν πυρηνικό πόλεμο – ενώ έχουν κατασκευάσει αμυντικά πυραυλικά συστήματα, στόχος των οποίων είναι η παρεμπόδιση της αντεπίθεσης του αντιπάλου, όταν χτυπηθεί από ατομική βόμβα. Κατά μήκος δε των συνόρων της Ρωσίας έχουν τοποθετήσει στρατεύματα μάχης, ενώ παράλληλα κατηγορούν την κυβέρνηση της χώρας, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσον. 
Τόσο η Μόσχα βέβαια, όσο και το Πεκίνο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχουν τοποθετηθεί στο στόχαστρο της υπερδύναμης – προσπαθώντας να λάβουν τα μέτρα τους, όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες οικονομικές και στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον τους. Άλλωστε γνωρίζουν πως πριν ακόμη οι Η.Π.Α. επιτεθούν στο Ιράκ, στη Λιβύη και στη Συρία, προηγήθηκε η «δαιμονοποίηση» των ηγετών τους – καθώς επίσης οι ψεύτικες, σκόπιμα ενορχηστρωμένες κατηγορίες εναντίον τους.
Η Ρωσία όμως δεν είναι Ιράκ, Λιβύη ή Συρία – αφού το στρατιωτικό δόγμα της επιτρέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων, εάν η χώρα υποστεί επίθεση, ακόμη και χωρίς να είναι πυρηνική. Φυσικά κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την Κίνα, το μέγεθος της οποίας δεν επιτρέπει να θεωρείται ως ένας εύκολος αντίπαλος. Επομένως, οι Η.Π.Α. δεν συμπεριφέρονται λογικά, ενώ η αποικία τους, η Ευρώπη, δεν φαίνεται να αντιδράει, παρά το ότι θα πληρώσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού, από τυχόν σύγκρουση των γκάνγκστερ, με την αρκούδα και το δράκο» (Dr. Roberts).

Άρθρο

Η υπερδύναμη έχει τοποθετήσει με τέτοιο τρόπο τα πιόνια της στην παγκόσμια σκακιέρα, έτσι ώστε το 2015 να είναι ένα έτος συγκρούσεων – εξαιρετικά έντονων και πολύ επικίνδυνων.
Αναλυτικότερα, όταν το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας, επιτιθέμενο παράνομα στη Γιουγκοσλαβία και διαμελίζοντας την σε μικρά, εύκολα ελεγχόμενα κρατίδια, η Ρωσία ήταν πολύ αδύναμη για να αντιδράσει – λόγω της χρεοκοπίας της, η οποία της είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.