Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στη συγκέντρωση της Δραπετσώνας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σάββατο στις 11 π.μ. ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο παλαιό Δημαρχείο της Δραπετσώνας μετά από ομόφωνη απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και διεκδικεί την ανάπλαση στο χώρο των Λιπασμάτων με τη συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπ. Ναυτιλίας με τελικό προορισμό την παραλία Δραπετσώνας στα Λιπάσματα.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για να αποτρέψουμε όλοι μαζί το ξεπούλημα και των τελευταίων ψηγμάτων δημόσιου χώρου που έχουν απομείνει.

       Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Απλεπιστήμιο: Εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας και μετακαταναλωτικής προσέγγισης

Του 
Γιάννη Μακριδάκη

Πρόλογος

Η ιστορική περίοδος που διανύουμε ως ανθρωπότητα έχει ως βασικό χαρακτηριστικό της τον καταναλωτισμό και τον άνθρωπο-καταναλωτή, ο οποίος έχει αποκοπεί από το φυσικό του περίβλημα και διαβιεί έγκλειστος στο χρηματοοικονομικό σύστημα, εντός αφύσικου, τεχνητού περιβάλλοντος, μακριά από τον πραγματικό πλούτο των φυσικών πόρων, μακριά και από τις συνέπειες που έχουν στο οικοσύστημα, άρα στον εαυτό του, οι μικρές και μεγάλες καθημερινές του δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα αυτού το τρόπου ζωής είναι να διαβιεί παραπλανημένος πλέον όσον αφορά στην έννοια του πλούτου, να θεωρεί ως “οικοσύστημα” και ως “Όλον” το χρηματοοικονομικό σύστημα και, τέλος, να θεωρεί πια ως “φυσικό πόρο” και ως κινητήριο μοχλό της ύπαρξής του το χρήμα.

Έτσι, η καθημερινή ζωή και δράση του παραπλανημένου μη φυσικού πια ανθρώπου – καταναλωτή έχει ως βασικούς άξονες
  • α) τη συνεχή κατανάλωση, έως απομύζηση, δίχως αναπλήρωση ούτε στο ελάχιστο, των φυσικών πόρων του πλανήτη,
  • β) τη συνεχή παραγωγή ρύπων και απορριμμάτων που ρυπαίνουν και μολύνουν το Οικοσύστημα