Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ντροπή μας!


Όταν μία χώρα, όπως η Σλοβενία, δεν διστάζει να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία, ενώ οι Πολίτες της τα δικαιώματα τους, τότε είμαστε πράγματι η ντροπή της Ευρώπης...

 «Οι Πολίτες της χώρας που οδηγείται βίαια στην καταστροφή, δεν έχουν ούτε το ήθος, εάν όχι το θάρρος, να διαμαρτυρηθούν – σιωπώντας εκκωφαντικά, όπως τα πρόβατα πριν από τη σφαγή τους. Δεν διανοούνται καν να βγουν στους δρόμους διαδηλώνοντας μαζικά, έτσι ώστε να επιβάλλουν στην κυβέρνηση τους αυτά που οι ίδιοι επιθυμούν, όπως σχετικά πρόσφατα οι Ισλανδοί – αδιαφορώντας όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά, ανερυθρίαστα, για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους.
Εάν τους ρωτήσει τώρα κανείς γιατί σκύβουν υποτακτικά το κεφάλι, θα του απαντήσουν πως αναζητούν κάποιον ηγέτη που θα μπορέσει να κρατήσει το λάβαρο της επανάστασης, οδηγώντας τους στην έξοδο από την κρίση – μία στάση που ασφαλώς αποτελεί μεγάλη ντροπή για τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ντροπή επειδή οι Έλληνες όφειλαν να γνωρίζουν από την ιστορία τους πως όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος, δεν χρειάζεται κανέναν φωτισμένο σωτήρα – ενώ όταν δεν είναι, εμφανίζονται διαρκώς νέοι «κλόουν» που ισχυρίζονται πως έχουν κάθε είδους μαγικά ραβδιά, με αποκλειστικό σκοπό τη νομή της εξουσίας» (πηγή). 
 Σχολιασμός επικαιρότητας : 
Σε κάποιο βαθμό είναι λυπηρό να λειτουργούν θαρραλέα άλλες, πολύ μικρότερες χώρες από την Ελλάδα, όταν στην πατρίδα μας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο – τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και εκ μέρους των Ελλήνων Πολιτών που, δήθεν τρομοκρατημένοι από τις κακές ειδήσεις, συνεχίζουν να σιωπούν όπως τα πρόβατα!
Εν προκειμένω εννοούμε τη Σλοβενία, η Δικαιοσύνη της οποίας δεν δίστασε να ελέγξει τον κεντρικό τραπεζίτη, υφιστάμενο της διοίκησης της ΕΚΤ – ασκώντας αστυνομική δίωξη εναντίον του, σε σχέση με την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος από το 2013 λόγω των κόκκινων δανείων, η οποία κόστισε πάνω από 3 δις €.
 Το ποσόν αυτό δεν είναι καθόλου μικρό, όσο ίσως φαίνεται, αφού είναι της τάξης του 8% του σημερινού ΑΕΠ της – το οποίο έχει υποχωρήσει κατά 20% περίπου, σε σχέση με το 2008 (στα 42,7 δις $ από 55,6 δις $). Ο διοικητής της ΕΚΤ βέβαια διαμαρτυρήθηκε, κάτι που λογικά δεν θα έπρεπε να κάνει εάν δεν είχε τίποτα να κρύψει, ενώ ο γενικός εισαγγελέας της Σλοβενίας δήλωσε πως οι ενέργειες του είναι σύμφωνες με το Δίκαιο της χώρας – χωρίς να δώσει πίσω τα έγγραφα που κατασχέθηκαν, παρά το ότι του ζητήθηκαν επειγόντως.Στη διαδικασία εξυγίανσης συμμετείχαν επίσης οι μέτοχοι και οι ιδιοκτήτες τραπεζικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης, οι οποίοι «κουρεύτηκαν» – κάτι που ανάγκασε ένα σύνδεσμο μικρομετόχων να καταθέσει το 2014 πολλές αγωγές εναντίον της κεντρικής τράπεζας, χωρίς να υπάρχει ακόμη απόφαση.
Σύμφωνα τώρα με την αστυνομία, διενεργήθηκαν έρευνες σε τέσσερα κτίρια της πρωτεύουσας – μεταξύ των οποίων και στην Τράπεζα της Σλοβενίας, η οποία είχε δεχτεί στο παρελθόν πολλές κατηγορίες, με βάση τις οποίες δεν λειτούργησε σωστά στο θέμα της εξυγίανσης του συστήματος.
Ο διοικητής βέβαια της ΕΚΤ ισχυρίζεται πως η Δικαιοσύνη δεν σεβάστηκε το πρωτόκολλο που αφορά τα προνόμια και τις ασυλίες της ΕΕ –καταθέτοντας τη διαμαρτυρία του τόσο στον γενικό εισαγγελέα της Σλοβενίας, όσο και στον πρόεδρο της Κομισιόν. Εν τούτοις, η αστυνομία της χώρας δήλωσε πως τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας δεν έχουν ιδιαίτερα προνόμια ή/και ασυλία – κάτι που βρίσκουμε απολύτως σωστό.
Όπως φαίνεται λοιπόν υπάρχουν χώρες που προστατεύουν την εθνική τους ανεξαρτησία, καθώς επίσης Πολίτες που γνωρίζουν τα δικαιώματα τους και δεν τρομάζουν/δειλιάζουν, αντιδρώντας ενεργητικά – γεγονός που οφείλει να προβληματίσει όλους εμάς στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα τους μετόχους των ελληνικών τραπεζών, οι οποίοι ληστεύθηκαν σκανδαλωδώς (άρθρο), χωρίς καν να αντιδράσουν – αφού δεν γνωρίζουμε να έχουν κατατεθεί ανάλογες με τη Σλοβενία αγωγές, εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας.
Με δεδομένο δε το ότι, ο μεγαλύτερος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών, αυτός που ληστεύθηκε δηλαδή περισσότερο από όλους τους άλλους ήταν το ΤΧΣ, άρα το ελληνικό δημόσιο (χωρίς φυσικά να καταθέσει καμία αγωγή), οπότε όλοι εμείς, έχοντας επιβαρυνθεί με ζημίες άνω των 40 δις € που εγγράφηκαν στα ελλείμματα του προϋπολογισμού μας, επομένως στο δημόσιο χρέος, εύλογα συμπεραίνει κανείς πως συμπεριφερόμαστε δειλά και ανόητα – αποτελώντας ως εκ τούτου πράγματι την ντροπή της Ευρώπης.Ολοκληρώνοντας, η νέα δικαιολογία μας είναι ακόμη πιο αστεία από τις προηγούμενες – αφού ισχυριζόμαστε πως έχουμε τρομάξει από τις κακές ειδήσεις, ότι έχουμε πεισθεί πως θα πεθάνουμε αφού αυτό μας επαναλαμβάνεται συνέχεια, οπότε δεν αντιδρούμε καθόλου, περιμένοντας υπομονετικά το νομοτελειακό μας θάνατο!Ακολουθεί η σημερινή συνομιλία του κ. Σαχίνη με τον κ. Βιλιάρδο, κυρίως για το θέμα της τραπεζικής κρίσης στην Ιταλία και στη Γερμανία (άρθρο) – όπου κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τις τραπεζικές επιθέσεις (Bank runs), καθώς επίσης τους ελέγχους κεφαλαίων στην πρώτη (capital controls), εάν αυξηθούν οι εκροές των καταθέσεων

Πηγή:http://www.analyst.gr/2016/07/08/dropi-mas/


Διαβάστε ακόμη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.