Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

E.Πα.Μ.:Μεταναστευτικό - προσφυγικό: Ένα απολύτως επίκαιρο ψήφισμα

Αναδημοσιεύουμε σήμερα, το απολύτως επίκαιρο ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ στις 14 Ιουνίου 2015 που αφορούσε στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη χώρα με τα ολοένα διογκούμενα κύματα μεταναστών - προσφύγων από τα μέτωπα του πολέμου στην Εγγύς Ανατολή.

4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.: Ψήφισμα για το μεταναστευτικό - προσφυγικό πρόβλημα


ΨΗΦΙΣΜΑ


Τη στιγμή που συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου με την σκληρή -υποτίθεται-διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών απορροφώντας το σύνολο της δημοσιότητας, έχοντας ταυτόχρονα φέρει σε πλήρη σύγχυση την ελληνική κοινωνία, ένα άλλο -βουβό αυτή τη φορά- δράμα εξελίσσεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, που έχει προσλάβει διαστάσεις μάστιγας και μαζικής εισβολής και ουδείς ασχολείται, τουλάχιστον σοβαρά!

Πρόκειται για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους φυγάδες από τα πεδία των σφαγών στη Συρία, στο Ιράκ και σχεδόν παντού αλλού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, που μην έχοντας άλλο τρόπο -θύματα της απίστευτης εκμεταλλευτικής μηχανής του σύγχρονου δουλεμπορίου- ξεβράζονται κυριολεκτικά στις ακτές των νησιών μας. Ένα φαινόμενο που εξυπηρετεί και εγχώρια συμφέροντα.

Έτσι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, νέοι, γυναίκες, μικρά παιδιά ξεριζωμένοι από τις εστίες τους και τη φωτιά του ανελέητου πολέμου που έσπειραν οι φίλοι, οι εταίροι και οι σύμμαχοί μας διαλύοντας χώρες και λαούς, τρέχουν να ξεφύγουν το θάνατο για να πέσουν στα δίκτυα των αδίστακτων δουλεμπόρων, που τους «αδειάζουν» με τη «σέσουλα» στην Ελλάδα. Για να προστεθούν και αυτοί στους εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που προηγήθηκαν και έχουν εγκλωβιστεί σε μια ταλαίπωρη χώρα. Μια χώρα που καταδικάστηκε με τον οικονομικό στραγγαλισμό να μην μπορεί να θρέψει τους ίδιους τους κατοίκους της και που δεν διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινων συνθηκών υποδοχής και διαβίωσης αυτών των «κολασμένων» της γης, οι οποίοι δεν μπορούν να φύγουν για να πάνε εκεί που οι ίδιοι θα ήθελαν, επειδή το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνθήκες της.


Προκειμένου να μείνει καθαρή και «αμόλυντη» η «άρια» ευρωπαϊκή «εστία» και η Ελλάδα ως παράπλευρη απώλεια της «σωτηρίας» της Ευρώπης -όπως ομολόγησε πρόσφατα ο Βαρουφάκης– δεν θυσιάζεται μόνο στο βωμό των συμφερόντων των τοκογλύφων, αλλά, επιπρόσθετα, η χώρα μετατρέπεται σταδιακά σε μια απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, που δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμη για να πάρει χαρακτηριστικά ενός ηφαιστείου έτοιμου να εκραγεί με ό,τι εξαιρετικά απειλητικό σημαίνει αυτό για την πατρίδα και το λαό μας.

Η κυβέρνηση -απορροφημένη στις δικές της πολυπολιτισμικές και κοσμοπολίτικες ιδεοληψίες- αδιαφορεί για τον ελληνικό πληθυσμό και περί άλλα τυρβάζει για τους… «λιαζόμενους» στις πλατείες και τους δρόμους, στο πλαίσιο των πολιτικών άλωσης των τελευταίων κοινωνικών δικαιωμάτων από φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό. Έχει αφήσει έτσι σε πλήρη ασυδοσία τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, ενώ αρνείται και τη σκέψη ακόμα να προσβάλλει τις συνθήκη της Σένγκεν και τις συμφωνίες του Δουβλίνου, προκειμένου να απελευθερωθούν οι άνθρωποι και να φύγουν προς τον επιθυμητό γι’ αυτούς τελικό προορισμό.

Το σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ για εγκληματική αδιαφορία και ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τόσο των δύστυχων μεταναστών, όσο και των Ελλήνων πολιτών, με αντίκρισμα την επιδότηση της Ε.Ε.. Κι αυτό καταδεικνύεται με το συνεχιζόμενο δράμα που εκτυλίσσεται σε βάρος των ανθρώπων αυτών και με το γεγονός της πλήρους ασυδοσίας των δουλεμπορικών εγκληματικών κυκλωμάτων, χωρίς να λαμβάνεται κανένα πρακτικό μέτρο έστω περιορισμού τους.

Προειδοποιεί για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με αυτή την υπερσυσσώρευση στρατιών εξαθλιωμένων για την ίδια την ασφάλεια της χώρας μας και απαιτεί:

Εδώ και Τώρα καταγγελία της συνθήκης της Σένγκεν και των συμφωνιών του Δουβλίνου, με παράλληλο χτύπημα των δουλεμπορικών κυκλωμάτων μέσα και παρά το κράτος και ταυτόχρονα εφοδιασμό των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα για την αποχώρησή τους από τη χώρα μας προς τις χώρες που δημιούργησαν τις πολεμικές καταστάσεις, ή όπου αλλού επιθυμούν.

Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ
Αθήνα 14 Ιουνίου 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.