Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Πώς καταβάλοντας 1,8 εκατ. ευρώ γλυτώνεις πάνω από 5 δις ευρώ;


Του Δημήτρη Καζάκη

Αν είσαι Μπόμπολας, δηλαδή ο γνωστός "εθνικός εργολάβος", όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Καραμανλής πριν γίνει πρωθυπουργός και του δώσει το 95% των έργων, μπορείς άνετα να συλλαμβάνεσαι για χρέη προς την εφορία και ταυτόχρονα να υπογράφεις σύμβαση με το δημόσιο. Πώς γίνεται αυτό; Α, πολύ απλά. Τα συμφωνείς με την κυβέρνηση στο παρασκήνιο κι έτσι όλα γίνονται πολύ εύκολα.

Προσέξτε σκηνοθεσία: Συνελήφθη (22/04/2015) ο γνωστός επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας κλήθηκε να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.

Φυσικά ο κ. Μπόμπολας πλήρωσε το πρόστιμο των 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια οργίαζαν. Ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τη δέσμευσή του προς τον ελληνικό λαό ότι θα πληρώσουν όλοι αυτοί που επί χρόνια απολάμβαναν την ασυλία του πολιτικού συστήματος. Ωραίο το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο, όπως θα έλεγε κι ο κ. Τσίπρας.

Περί χρέους. Ψεύτικες αλήθειες ή αληθινά ψέματα;


Του Παναγιώτη Μαυροειδή

Η ωμή αλήθεια του χρέους

* 8 Μαΐου – Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε έντοκα γραμμάτια
* 12 Μαΐου – Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 763 εκατ. Ευρώ
* 15 Μαΐου – Η Ελλάδα πρέπει να μετακυλήσει πάνω από 1,4 δισ ευρώ σε έντοκα γραμμάτια
* 23 δις είναι το σύνολο των υποχρεώσεων μέχρι τέλους Αυγούστου

Το ψεύδος της διαγραφής

Η κυβέρνηση πληρώνει κανονικά αρπάζοντας και τα διαθέσιμα των φορέων, την ίδια ώρα που ψάχνει να βρει αν το χρέος είναι …νόμιμο με την »επιτροπή αλήθειας»!
Με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ρητά δεσμευτεί ότι θα πληρώνει το χρέος ‘’πλήρως και εγκαίρως’’, ο δε Υπουργός Οικονομικών δήλωσε -από τις ΗΠΑ!- ότι η Ελλάδα ‘’θα πληρώνει το χρέος στο διηνεκές’’.

Πέντε χρόνια κολυμπώντας με τα πόδια στην στεριά!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  
Πέντε ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την 23η Απριλίου 2010, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της Ελλάδας στον ατομικό μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ευρωζώνης.

-Πέντε χρόνια χωρίς περεστρόικα και χωρίς (κινεζικό) πραγματισμό! Πέντε χρόνια ναυαγίου!
-Πέντε χρόνια μοναξιάς και οπισθοδρόμησης της δημοκρατίας και της εθνικής οικονομίας!
-Πέντε χρόνια όπου η επιχείρηση παράλληλης εξάλειψης του δημοσιονομικού και του εμπορικού ελλείμματος ήταν απλώς το αποτέλεσμα της Κοινωνικής Καταστροφής και της πορείας από την ανάπτυξη στην...υπανάπτυξη! 
- Πέντε εφιαλτικά χρόνια για τους εργαζόμενους και τους μικρούς της αγοράς!
- Πέντε χρόνια απορρυθμίσεων σχεδόν σε όλα, αλλά καμίας απολύτως μεταρρύθμισης στην συνολική δομή του κράτους και στην αγορά – πλην του τραπεζικού κλάδου!
- Πέντε χρόνια ανθρωποθυσιών με την παραγωγή εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων!
- Πέντε χρόνια κατάθλιψης και μετατροπής του κράτους στην πρώτη μετανεωτερική υποτελή πολιτεία της Ευρώπης – σε μια «αποικία χρέους»!

- 1.825 ημέρες σε 5.480 σελίδες διαδικτυακών μου σημειωμάτων, αναζητώντας το νόημα αυτής της καταστροφής ανθρώπων και κεφαλαίου στην Ελλάδα! Προσδίδοντας νόημα σε μια νέα τάξη πραγμάτων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που βρίσκεται σε μια φάση μάλλον αντιδημοκρατικής μεταμόρφωσης και «κορινθιακής υπέρβασης»: το ένα πόδι πατά στην νεοφιλελεύθερη οικονομία και στον νεοφιλελεύθερο πολιτισμό, ενώ το άλλο είναι σηκωμένο και βρίσκεται αιωρούμενο, χωρίς κάποιος να προτείνει σοβαρά και συνεκτικά το επόμενο πολιτικό βήμα! Κάποιο συγκεκριμένο συντακτικού χαρακτήρα βήμα!