Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Αιγάλεω – Η κυβέρνηση παραδίδει το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών


"Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα, δηλώνοντας ότι είναι περήφανη που αποφασίστηκε από μια Βουλή στην οποία προήδρευε η ίδια, ενώ κατά την διάρκεια της ομιλίας της σήκωσε στα χέρια της το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το δημόσιο χρέος, τονίζοντας χιουμοριστικά και αφήνοντας παράλληλα και αιχμές κατά των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ: «Σηκώστε το ψηλά, γιατί σε λίγο καιρό θα διανέμεται ως παράνομο υλικό»."

Με βασική ομιλήτρια την Ζωή Κωνσταντοπούλου και με θέμα την «άμεση διαγραφή του χρέους», πραγματοποιήθηκε στο Αιγάλεω η πρώτη μαζική πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στην εκδήλωση, εκτός από την Ζ. Κωνσταντοπούλου, έτερος ομιλητής ήταν και ο Λεωνίδας Βατικιώτης, ενώ διεξάχθηκε με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής της ΛΑΕ Αιγάλεω, στην αίθουσα συνεντεύξεων του δημοτικού σταδίου «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», χθες Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.


Η πρώην πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου ανέφερε ότι η κυβέρνηση, με τη νέα δέσμη μέτρων που φέρνει, στερεί το δικαίωμά της παιδείας, της στέγης αλλά και της ασφάλισης και τόνισε ότι με την τακτική της και με τις ενέργειες της παρέδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον έλεγχο των δανειστών.

Αφού επίσης κατήγγειλε και τις οικονομικές πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά αλλά και τα δυο πρώτα μνημόνια, συνέχισε της επίθεσή της εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Σήμερα ο λαός εξουθενώνεται από μια κυβέρνηση που παριστάνει την αριστερή. Το Νοέμβριο του 2012 προσγειώθηκε στη Βουλή ένα πακέτο 870 σελίδων το οποίο αποτελούσε το δεύτερο μνημόνιο και θα έπρεπε να ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπειγόντως. Ως αντάλλαγμα από τους δανειστές μας ήταν ότι θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Την ίδια αφήγηση κάνει σήμερα και ο κ. Τσίπρας. Φέρνει το τρίτο μνημόνιο με αντάλλαγμα να γίνει μια συζήτηση για το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την επιτροπή αλήθειας του δημοσίου χρέους, η οποία συστήθηκε από την ίδια, αλλά και για το ποιος φταίει που το ελληνικό κράτος έφτασε στη σημερινή κατάσταση.


Τόνισε, μάλιστα, ότι το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί χωρίς να μην παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνοντας ότι είναι μη βιώσιμο, κάτι το οποίο το γνώριζαν τόσο οι ελληνικές κυβερνήσεις όσο κι οι δανειστές, ήδη από το 2010.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και οι πρώην βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Γιάννης Σταθάς.

Πηγή:http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/11/blog-post_45.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.