Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Να δείτε που ο Βαρουφάκης ετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.

Toυ Δημήτρη Καζάκη

[Σχόλιο ιστολογίου στο τέλος του άρθρου]

Δείτε την είδηση. Με αφορμή ερώτηση (11/6) του γνωστού δημίου των φορολογουμένων Χ. Θεοχάρη («Ποτάμι») μέσω της οποίας ασκήθηκε κριτική στις κυβερνητικές επιλογές και στους ακολουθούμενους χειρισμούς ακόμη και στο πεδίο της ενημέρωσης του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης μίλησε για «πρόβλημα δημοκρατίας στην Ευρώπη», αφού –όπως είπε– για τη μη ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού ευθύνονται οι εταίροι, καθώς έχουν χαρακτηρίσει casus belli το να προβεί η κυβέρνηση σε μια τέτοια ενημέρωση.

Βέβαια δεν ξεκαθάρισε πώς χαρακτηρίζεται ο υπουργός, ή η κυβέρνηση, η οποία θέτει πάνω από την ρητή δέσμευσή τους προς τον λαό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, τις εντολές ξένων κέντρων; Υποταχτικούς; Γιουσουφάκια; Ανάξιους; Εθελόδουλους; Πάντως όχι εθνικά υπερήφανους διαπραγματευτές.

Επίσης δεν ξεκαθάρισε τι σημαίνει casus belli; Οι εταίροι μας, δηλαδή, μας απειλούν με πόλεμο; Κι από πότε στα casus belli, οι σοβαρές κυβερνήσεις σκύβουν το κεφάλι και υπακούουν; Κι αν η στάση απέναντι στα φραστικά casus belli των εταίρων μας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι λυγίζουν αυχένα και μέση, τότε πώς λέτε να συμπεριφέρονται απέναντι σε χώρες σαν την Τουρκία που τα εννοούν κυριολεκτικά; Καταλάβατε τώρα γιατί με τέτοιες κυβερνήσεις έχουμε ανύπαρκτα σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα;

Μήπως αντί για εταίρος η Ελλάδα έχει καταντήσει εταίρα στην ΕΕ; Μόνο έτσι εξηγείται γιατί εισπράττουμε τέτοιες κυβερνήσεις και υπουργούς. 

Εδώ θα μου πείτε ότι η ελληνική(;) κυβέρνηση έκανε γαργάρα την ιταμή και άκρως ρεβανσιστική δήλωση της Μέρκελ για την Ελλάδα, που προδικάζει εμμέσως πλην σαφώς ότι αν δεν υποταχθεί η Ελλάδα στις δικές της επιταγές, θα μετατραπεί σε νέο Κόσοβο και Πρίστινα. Ποια σοβαρή χώρα στον πλανήτη, θα ανεχόταν τέτοια προσβολή; Ποιά θα ανεχόταν χωρίς τα απαραίτητα σκληρά διπλωματικά αντίμετρα, τέτοιες δηλώσεις ηγέτη ξένου κράτους, που ισοδυναμούν με ευθεία απειλή πολέμου; Μόνο ο ντόπιος δωσιλογισμός, η πρώτη φορά αριστερά και η παρωδία πατριωτών του Καμμένου, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι για δουλειές της φαμίλιας Μητσοτάκη και Μπους.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, τέλος, ο Βαρουφάκης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για: την ΕΚΤ («Εκλεισε την κάνουλα ρευστότητας στο ελληνικό Δημόσιο. Ηταν μια καθαρή πολιτική παρέμβαση της ΕΚΤ»), τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (Δεν έλεγαν «όχι» και αποδέχονταν τα πάντα), τα μεγάλα ξένα ΜΜΕ και το –όπως είπε– «χαλκείο των Βρυξελλών», ενώ αναφερόμενος στα στελέχη της τρόικας που έρχονταν για ελέγχους στην Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου, έκανε λόγο για «ομάδες τεχνοκρατών κατοχής που εισέβαλλαν στα υπουργεία και εξευτέλιζαν τους υπουργούς και τον ελληνικό λαό».

Να δείτε που ο Βαρουφάκης ετοιμάζει ηρωική έξοδο όταν τα απανωτά μνημονιακά νομοσχέδια θα προκαλέσουν την οργή του κόσμου. Κι ενώ αυτός θα φεύγει ηρωικά, ο κ. Λαφαζάνης και οι δικοί του θα ψηφίζουν για να μην υπονομεύσουν την πρώτη φορά αριστερά. Θα ψηφίζουν μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ακόμη και ΧΑ. Όπως άλλωστε κάνουν μέχρι τώρα.

Πηγή:http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_14.html

Σχόλιο ιστολογίου: 

Ε...το ακούσαμε και αυτό!!! Πόσο κόστισε βρε παιδιά η ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας μας!!!Μόλις 66.687,34 ΕΥΡΩ!!!
Χονδρικά 66.687:10.000.000=0,οο67 ΕΥΡΩ ανα κάτοικο...τόσο φθηνά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.